Το Πιάτο Υγιεινής Διατροφής, το οποίο δημιουργήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, καθώς επίσης και από συντάκτες στις Δημοσιεύσεις Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Harvard Health Publications), αποτελεί έναν οδηγό δημιουργίας τόσο υγιεινών όσο και ισορροπημένων γευμάτων – είτε αυτά είναι σερβιρισμένα σε πιάτο είτε συσκευασμένα σε πακέτο.
- To μισό του πιάτου σας είναι καλό να περιλαμβάνει λαχανικά και φρούτα
- Το ¼ του πιάτου είναι καλό να περιλαμβάνει δημητριακά ολικής άλεσης
- Το ¼ του πιάτου να περιλαμβάνει πρωτεΐνη
- Άκρως απαραίτητα τα υγιεινά φυτικά έλαια, αλλά και σ’ αυτά χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωση
- Να πίνετε νερό, καφέ ή τσάι
Στην Σπιτική Κουζίνα βασισμένοι σε χρόνια ερευνών γύρω απο τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής, παρασκευάζουμε κάθε γεύμα με αγνές πρώτες ύλες από την ελληνική γη. Κάθε γεύμα περιέχει τις σωστές αναλογίες τροφών που κάθε άνθρωπος πρέπει να περιλαμβάνει στο καθημερινό του γεύμα
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ